От София до Дубай с велосипед

Мартин Гергов е решил да се изправи пред това уникално предизвикателство.

ИЗГЛЕДАЙ ВИДЕОТО

Да се отправиш от София до Дубай с автомобил може да бъде истинско приключение, а с мотоциклет – още по-голямо предизвикателство. Но какво ли е чувството да се изправиш на 5000 км път с велосипед от София до Дубай? Това е истинско предизвикателство, което Мартин Гергов е готов да поеме, за да положи старта на www.HopeMakers.bg – „Български създатели на надежда“.

Тази невероятна инициатива с велосипед…

Не само ще привлече вниманието към добротата и подкрепата, но ще насърчи всички нас да преследваме своята страст и да променяме света около нас към по-добър. Мартин Гергов не само ще прекоси границите на физическите си възможности въртейки 5000 км педалите на велосипед! Но ще бъде символ на упоритостта, решителността и вярата в постижимите цели. С инициативата HopeMakers.bg той ще продължава напред, каращ ни да вярваме, че всеки от нас може да създава промяна и да бъде създател на надежда. Нека се вдъхновим от Мартин и да му пожелаем успех в това голямо предизвикателство!

И това не е всичко!

Целта на събитието е да популяризира и велосипеда като средство за крепко здраве, за придвижване в града по работа и не само. Велосипедът е особено удобен за пътувания до работа на около 10 км от дома. Днес за разлика от миналото вече има не само механични, ни и хибридни велосипеди. Всъщност последните са по популярни като електрически велосипеди.

Има различни видове велосипеди:

  • Градски велосипеди

Градският велосипед е най-добрият подръчен помощник, когато става въпрос за разходка и/или работа в градската среда! Карането на градски велосипед не само предлага безброй ползи за здравето, но и помага да спестим време и пари.

Като започнем с ползите за здравето, карането на велосипед е прекрасна форма на физическа активност. Това помага да подобрим сърдечно-съдовата функция, укрепим мускулите и изгорим излишните калории. Освен това, редовното каране на велосипед може да подобри общото ни настроение и да намали стреса. Един от основните аргументи за карането на градски велосипед е спестяването на време. Вместо да се задушаваме в задръстванията или да търсим паркинг места, можем лесно да се преместваме по градската джунгла. Споменавайки паркирането – то става значително по-лесно и по-евтино, когато изберем велосипеда за транспортно средство.

Не на последно място, карането на градски велосипед е икономичен избор. Вместо да плащаме за гориво или обществен транспорт, можем да си спестим значителна част от бюджета, като се прехвърлим на две колела като изберем градски велосипед. Освен това, поддръжката на велосипедите е по-евтина от поддръжката на автомобили или обществения транспорт. Така че не чакайте повече – хванете велосипеда си и започнете да се радвате на всички ползи от карането му! Вие ще бъдете здрави, фитнесирани и щастливи, докато спестявате време и пари.

  • Шосейни велосипеди

Този вид велосипеди са подходящи най-вече за състезатели по колоездене. Шосейните велосипеди с тънки гуми и ниско кормило, което ще рече, че те не са удобни за каране в града или по планински пътеки.

  • Трекинг електрически велосипед

Трекинг електрическия велосипед (хибрид), известен още като туристически велосипед, е идеалният спътник за големи преходи. Неговата стабилност и възможност да поема дисаги с багаж отпред и отзад го правят перфектен за дългите пътувания.

Ако мечтаете да направите незабравимо приключение от София до Дубай, трекинг велосипедът е вашето решение! Той ще ви осигури комфорта и удобството, които са необходими за успешното преминаване на големи разстояния. И с електрическата му поддръжка, ще можете да избегнете огромното изтощение и да се насладите на пейзажите по пътя. Трекинг велосипедът е ключ към нови приключения и незабравими спомени!

Как да изберем перфектния велосипед в зависимост от нашите нужди

Сигурно сте се запитвали какъв тип велосипед да изберете, какъв размер и рамка са най-подходящи за вас. И кои скорости и предавки ще бъдат най-удобни. Когато става дума за избор на велосипед, първото нещо, което трябва да помислите е за какво точно ще ползвате велосипеда?

Дали просто за разходки в градската среда или може би имате нужда от него като основно превозно средство за дълги разстояния, като носите и багаж. Или пък желаете да се състезавате по шосе и др. Това ще определи типа на велосипеда, който трябва да потърсите. След това трябва да обърнете внимание на размера и рамката на велосипеда. Важно е да намерите такава комбинация, която отговаря на вашата височина и предпочитания за удобство в зависимост от целите. Така че преди да си купите велосипед – качете се на него и се уверете, че имате правилната позиция за каране и вижте, колко ви е удобен.

Не забравяйте и за скоростите и предавките на велосипеда. Ако планирате да преминавате по различни терени или имате нужда от по-голяма скорост, изберете модел с повече предавки. Ако обаче ще го използвате главно за кратки разходки в града, може да си спестите някои парички, като изберете по-опростен модел. Надявам сe, чe тези съвети щe ви помогнaт дa намеритe перфектния велосипед зa вашите нужди! Всекидневното пътуванe до работa или просто рaзходкитe през уикенда щe станат oщe по-приятни и комфортни! Така чe сложетe шлема и тръгвайте напред – светът на двуколесното приключение ви очаква!

Най-добри марки градски велосипеди и къде да ги намерите

Градските велосипеди стават все по-популярни, тъй като предлагат удобство, стил и екологичност. Когато става дума за най-добри марки градски велосипеди, е трудно да се каже коя е най-добрата, защото днес вече има и електрически велосипеди. Ясно е, че всяка марка хвали себе си, но най-добре е да се доверите на професионални спортисти или хора, които са тествали дадения електрически велосипед или пък друг.

В България има различни специализирани магазини, които предлагат широка гама от аксесоари за вашето колело. Но преди да си купите колело погледнете и ревюта за велосипеди от т.нар. тестери и/или професионалисти в тази област.

Имаш въпрос

Стихотворението на Дядо Мраз – „Сън в нощта“, 1991

В тази видео история не само ще ви разкажем, но и ще покажем доказателството, че Дядо Мраз наричан още Santa Claus, както и Дядо Коледа – наистина съществува! Ще разкрием пазеното в сърцето на душата му стихотворение, което тази магическа фигура е сътворил за своята любима, която е някъде там.

Гледай видеото

За важността на пчелите и меда в интервю с пчеларя бай Вълчо

В тази видео история имаме удоволствието да ви представим интервю с дългогодишния пчелар бай Вълчо от село Ламбух, Ивайловградско. Той ни разказа за живота си с пчелите и как те са свързани с нашия.